ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Οι αμπελώνες μας
Η Αμπελουργία – Οινοποιϊα Παπαγιαννόπουλου δραστηριοποιείται στους ιδιόκτητους αμπελώνες στις περιοχές Ηλιόκαστρο & Δίδυμα Ερμιονίδος στον Νομό Αργολίδας.
Ξεκίνησε το 1978 από τον Νικόλαο Σ. Παπαγιαννόπουλο με τη φύτευση 7000 κλημάτων σε έκταση 20 στρεμμάτων στην Αμπελουργική ζώνη Ηλιοκάστρου.
Το 1981 και πάλι στο Ηλιόκαστρο προσθέσαμε άλλα 3600 κλήματα σε έκταση 10 στρεμμάτων.
Το 1985 πειραματιστήκαμε στην γραμμική καλλιέργεια φυτεύοντας στα Δίδυμα 1200 κλήματα σε έκταση 3 στρεμμάτων.
Το 1998 επεκτείναμε την υπάρχουσα γραμμική καλλιέργεια στα Δίδυμα με τη φύτευση άλλων 2350 κλημάτων σε έκταση 6 στρεμμάτων.
Το 2002 είχαμε επίσης μια γραμμική φύτευση 4150 κλημάτων σε έκταση 11 στρεμμάτων στα Δίδυμα, ενώ το 2009 προσθέσαμε μια ακόμα ποικιλία στους αμπελώνες μας φυτεύοντας 1000 κλήματα Μοσχοφίλερο σε έκταση 3 στρεμμάτων.
Στην Αμπελοκομική μας καλλιέργεια εφαρμόζουμε το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αμπελιού και με σταθερά βήματα προχωρούμε για την πιστοποίηση των προϊόντων μας. Ύστερα από την απαραίτητη αγρανάπαυση των χωραφιών έγιναν οι απαιτούμενες εδαφολογικές εξετάσεις. Επιλέξαμε τις ποικιλίες φύτευσης και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα όλα τα κλήματα μπολιάστηκαν πάνω στο αμερικάνικο αντιφυλλοξηρικό υποκείμενο R110. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε τις απαραίτητες καλλιέργειες την κατάλληλη εποχή (λίπανση, όργωμα, κλάδεμα, φρεζάρισμα, σκάλισμα, ξεβλάστωμα, θειάφισμα, κορφολόγημα, αποφύλλωση). Η ποσότητα και ποιότητα της λίπανσης υπολογίζεται ύστερα από ετήσια εδαφολογική εξέταση των αμπελώνων. Για την φυτοπροστασία χρησιμοποιούμε θειάφι ( το οποίο ενδείκνυται και στην βιολογική καλλιέργεια) με μια ή δυο επεμβάσεις και αναλόγως τον καιρό μπορεί να κάνουμε ένα και μόνο ψεκασμό με φυτοφάρμακα το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Το μικροκλίμα της περιοχής με τον κρύο χειμώνα και αρκετές βροχές εξασφαλίζει στους αμπελώνες την απαραίτητη υγρασία για να αντέξουν στο ξηρό καλοκαίρι. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών ξηρασίας μπορεί να κάνουμε κάποια ελεγχόμενη άρδευση. Προς το τέλος του Αυγούστου ξεκινάμε τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους παρακολουθώντας την ωρίμανση των σταφυλιών ώστε ο τρυγητός να γίνει την κατάλληλη χρονική στιγμή και να εξασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα οίνου αντιπροσωπευτική του τόπου μας.
Οι λευκές ποικιλίες σταφυλιών μετά τον εκραγισμό και την έκθλιψή τους οδηγούνται σε πνευματικό πιεστήριο όπου ακούμε χαμηλής πίεσης σύνθλιψη. Το παραγόμενο γλεύκος οδηγείται σε δεξαμενές καθίζησης (για την απομάκρυνση της οινολάσπης) στην συνέχεια στις δεξαμενές ζύμωσης όπου πραγματοποιείται η ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών αφού εκραγιστούν οδηγούνται στον οινοποιητή όπου θα παραμείνουν για ορισμένο χρονικό διάστημα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Όταν η διεργασία ολοκληρωθεί αφαιρούμε τον χυμό και η σταφυλόμαζα οδηγείται στο πνευματικό πιεστήριο όπου με χαμηλές πιέσεις παίρνουμε τον υπόλοιπο χυμό από τις φλούδες.
Τα προϊόντα μας συσκευάζονται σε: Γυάλινη φιάλη: 0,750ml, Πλαστική φιάλη τροφίμων PET: 1,5lt & 5lt, και σε Ασκό (Bag in box): 5lt, 10lt & 20lt.
Alc. 12,5% vol. Η ποικιλιακή του σύνθεση έιναι Ροδίτης - Αγιωργίτικο & Cabernet Sauvignon.
Alc. 12,5% vol. Η ποικιλιακή του σύνθεση είναι: Αγιωργίτικο & Cabernet Sauvignon.
Alc. 13% vol. Η ποικιλιακή του σύνθεση είναι: Αγιωργίτικο & Cabernet Sauvignon.
Alc. 14,5% vol. Η ποικιλιακή του σύνθεση είναι: Αγιωργίτικο & Cabernet Sauvignon.
Alc. 12% vol. Η ποικιλιακή του σύνθεση έιναι Ροδίτης & Σαββατιανό.
Alc. 12,5% vol. Αποτελείται από 100% Μοσχοφίλερο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε απευθείας ένα μήνυμα στο Μέλος του BusinessClub.gr στου οποίου τη σελίδα βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.