Επωνυμία: | ΠΕΤΣΙΟΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ |
---|---|
Διακριτικός τίτλος: | δια...τροφης |
Κατηγορία: | ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ |
Πόλη: | ΚΗΦΙΣΙΑ |
Διεύθυνση: | ΚΗΦΙΣΙΑΣ 235 |
ΤΚ: | 14561 |
Νομός: | ΑΤΤΙΚΗΣ |
Τηλέφωνο: | 2106230231 |
Φαξ: | 2106230231 |
Κινητό: | |
Υπεύθυνος: | ΠΕΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ |
Email: | info@dia-trofis.gr |
Website: | www.dia-trofis.gr |
Δραστηριότητα: | ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ |
Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης | 17/11/2022 |
Διαιτολογικά γραφεία Ρύθμισης Βάρους & Τροποποίησης Συμπεριφοράς δια...της Τροφής
Η φιλοσοφία δια…της Τροφής
Η σύγχρονη Επιστήμη της Διατροφής επιτάσσει νέες τακτικές, διαφορετικές από την κλασσική διαιτολογική αντιμετώπιση. Απαιτείται μια «ολιστική» διατροφική προσέγγιση, όπου πέρα από το διαιτητικό σχήμα θα πραγματεύεται και τις ψυχολογικές, βιωματικές και συναισθηματικές προεκτάσεις του φαγητού. Χειριζόμαστε τον άνθρωπο ως οντότητα πολύπλευρη και πολύπλοκη (όπως άλλωστε είναι και το πρόβλημα της παχυσαρκίας) και όχι ως ένα αριθμό σε μια ζυγαριά. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι μόνο να χάσουμε αλλά να διατηρήσουμε ένα σταθερό χαμηλό βάρος και ο τρόπος φυσικά δεν είναι μια δίαιτα αδυνατίσματος με την κλασσική της έννοια.
Ολιστική προσέγγιση δια…της Τροφής
Σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή είναι τόσο το αίσθημα ευεξίας και ισορροπίας, όσο και ο έλεγχος του ερεθίσματος και η γνώση των τρόπων και των λόγων για τους οποίους τρώμε. Και εκεί βρίσκεται η λύση, στην στάση μας απέναντι στο φαγητό. Η μέθοδος μας επικεντρώνεται στον παράγοντα άνθρωπο και στις ιδιομορφίες που τον χαρακτηρίζουν. Παράλληλα, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων παρέχουμε μέτρηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού (B.M.R. - έμμεση θερμιδομετρία) και εφαρμόζουμε σύγχρονες Τεχνικές Τροποποίησης Συμπεριφοράς που εξασφαλίζουν την απώλεια λίπους και διατήρηση βάρους μέσα από 5 βασικά βήματα:
1. Διατροφική Εκπαίδευση
Πότε θεωρείται επιτυχές το αδυνάτισμα;
Πως καθορίζουμε μόνοι μας την ποσότητα και τη συχνότητα των γευμάτων;
2. Εντοπισμός - Παραδοχή
Ποια συστηματικά λάθη κάνουμε στη διατροφή μας;
Πότε είμαστε πιο ευάλωτοι σε διατροφικές παρεκτροπές;
Πως αισθανόμαστε για το φαγητό;
3. Ενεργοποίηση
Πως θα αντισταθούμε στις παρορμήσεις;
Τι θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε διατροφική συμπεριφορά;
4. Διαχείριση
Πως θα χειριστούμε ποικίλα διατροφικά ερεθίσματα όσο περνάει ο καιρός;
Πως «χτίζουμε» καινούργιες διατροφικές συνήθειες;
Η φυσική δραστηριότητα παίζει ρόλο;
5. Αποφυγή Υποτροπών
Εάν σταματήσω να χάνω ή ακόμα πάρω και λίγο βάρος, πως θα το χειριστώ;
Πως θα κρατήσω για πάντα ένα επιθυμητό βάρος;
Σκοπός
Τροποποιώντας μεθοδευμένα τη διατροφική μας συμπεριφορά με καθημερινές, μικρές αλλά συστηματικές πρακτικές δια…της Τροφής, εξασφαλίζουμε μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα αφού γινόμαστε οι ίδιοι θεραπευτές του εαυτού μας. Ο απώτερος σκοπός είναι να αναπτύξουμε και να υιοθετήσουμε ένα σωστό αλλά βιώσιμο τρόπο διατροφής, βασισμένο στα εξατομικευμένα θέλω και μπορώ, έτσι ώστε το φαγητό από εχθρός να γίνει φίλος. Παραφράζοντας τη ρήση του Κομφούκιου θα λέγαμε πως «όλοι ξέρουν να τρώνε, αλλά λίγοι ξέρουν το πώς και το γιατί».
δια...της Τροφής Τμήματα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε απευθείας ένα μήνυμα στο Μέλος του BusinessClub.gr στου οποίου τη σελίδα βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.