Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 από την οικογένεια Χατζημεστή στην Ξάνθη. Το 1990 ξεκίνησε το πρώτο ζαχαροπλαστείο στη οδό Βας. Κωνσταντίνου 35. Το 1994 καμαρώνει το δεύτερο κατάστημα στην οδό Σαράντα Εκκλησιών 3. Το 1996 ο Χαλίμ Ιμπραίμ αναλαμβάνει υπεύθυνος παραγωγής και γίνεται συγχρόνως μέλος της εταιρείας FRESHco.
To 1998 το τρίτο κατάστημα μια διαφορετική προσέγγιση στο 30 χλμ Ξάνθης – Κομοτηνής. Το 2002 προσεγγίζει τα όνειρα της με το τέταρτο ζαχαροπλαστείο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκίνησε η παραγωγή, βασίστηκε στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τα προϊόντα μας κλασικά σιροπιαστά, μπακλαβάς, σαραγλί, καζάν ντιμπί, σεκέρ παρέ κλπ φτιαγμένα με παραδοσιακές πολίτικες συνταγές με αγνά υλικά, φτιαγμένα όλα στο χέρι. Τα κεράσματα αυθεντικά οι καργιόκες, ο νουγκάς, τα ανώμαλα, το πουράκι, συναρπάζουν με τον γευστικό τους χαρακτήρα δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία ενώ το πλούσιο άρωμα της σοκολάτας σοκάρει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.
Όλα αυτά τα χρόνια οι εξελίξεις της τεχνολογίας δεν την άφησαν αδιάφορη προσαρμόστηκε σε σχέση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες υγιεινής και πιστοποιήθηκε με HACCP.
Οι εξελίξεις της τεχνολογίας, το ανταγωνιστικό περιβάλλον και ο εκμοντερνισμός των γεύσεων δεν άλλαξε τον αρχικό της στόχο, έτσι παραμένει το ίδιο πιστή, στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική όπως την πρώτη ημέρα και τα προϊόντα της αγνά, παραδοσιακά και χειροποίητα.
Το θαύμα της παράδοσης, η γοητεία μια άλλης εποχής, ονόματα που προκαλούν και σοκάρουν. Ένα ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων που συνοδεύεται από την μελωδία του γαστρονομικού πάθους. Υλικά αγνά, φρέσκα, προσεκτικά διαλεγμένα. Η πολίτικη ευγενική παράδοση.
Η γαστρονομική παράδοση της σοκολάτας μεταμορφωμένη σε εκλεπτυσμένο κέρασμα. Αυθεντική αγνή σοκολάτα με μοναδική υφή και πλούσιο άρωμα, γέμιση από τραγανούς ξηρούς καρπούς προκαλούν τις αισθήσεις. Κεράσματα καθημερινά, κλασικά, μεταμοντέρνα.
Ο μπακλαβάς και το σαραγλί είναι πράγματι τα διαμάντια των σιροπιαστών. Τα χρυσαφί λεπτά φύλλα, τα αγνά υλικά, που ευωδιάζουν σε συνδυασμό με την αυθεντική τεχνική μεταμορφώνουν τον μπακλαβά και το σαραγλί στα πιο δημοφιλή αριστοκρατικά επιδόρπια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε απευθείας ένα μήνυμα στο Μέλος του BusinessClub.gr στου οποίου τη σελίδα βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.