Επωνυμία: | ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ |
---|---|
Διακριτικός τίτλος: | ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΣΟΦΙΑ |
Κατηγορία: | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ |
Πόλη: | ΣΤΥΡΑ |
Διεύθυνση: | ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ |
ΤΚ: | 34015 |
Νομός: | ΕΥΒΟΙΑΣ |
Τηλέφωνο: | 2224042100 |
Φαξ: | 2224042100 |
Κινητό: | 6936061261 |
Υπεύθυνος: | ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΙΑΜΟΣ |
Email: | info@tostekitondeipnosofiston.gr |
Website: | www.tostekitondeipnosofiston.gr |
Δραστηριότητα: | ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ |
Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης | 17/11/2022 |
Το τραπέζι είναι ο εξέχων τόπος όπου επιτελούνται δύο βασικές κοινωνικές λειτουργίες.
Η διατροφή και η επικοινωνία.
Οι αρχαίοι
Έλληνες πίστευαν ότι
τραπέζι χωρίς
συζήτηση δεν διαφέρει
από τη φάτνη
και φάτνη
είναι το
παχνί που τρώνε
τα ζώα.
Η λέξη συμπόσιο είναι σύνθετη από την πρόθεση " συν"
( = μαζί
) και
το ουσιαστικό " πόσις" ( εκ
του πίνω ).
Συνεπώς συμπόσιο
σημαίνει να πίνουμε
μαζί.
Οι πρόγονοί
μας έδιναν μεγάλη
σημασία σ΄ αυτή την
εκδήλωση.
Υπήρχαν συγκεκριμένοι
κανονισμοί που ακολουθούνταν
κατά τη διάρκεια
του συμποσίου και
τους οποίους έπρεπε
να τηρήσει αυτός
που συμμετείχε σ΄αυτό.
Φρόντιζαν μάλιστα
ο αριθμός των
παρευρισκομένων να είναι
μονός , ώστε σε
περίπτωση διαφωνίας στο
θέμα που θα
συζητούσαν να μην
προέκυπτε ισοψηφία .
Το συμπόσιο
άρχιζε νωρίς το
βράδυ και συνεχιζόταν
πολλές φορές μέχρι
τις πρωινές ώρες.
Οι συνδαιτυμόνες κάθονταν
κατά τέτοιο τρόπο
ώστε να έχουν
την δυνατότητα να
συνομιλούν μεταξύ τους.
Οι πρόγονοί
μας ποτέ δεν
έπιναν κρασί κατά
την διάρκεια του
φαγητού.
Άρχιζαν με
το πρόπωμα , κρασί
με μέλι , που ήταν
<< άκρατο >> και ακολουθούσε
το σερβίρισμα των
πιάτων με συγκεκριμένη
σειρά.
Πλούσια
τα φαγητά , μεγάλη ποικιλία
, διάφορες γεύσεις .
Όταν ολοκλήρωναν
το δείπνο έπλεναν
τα χέρια τους ,
όπως και
στην αρχή στα χερόνιπτρα και
στη συνέχεια ξεκινούσε
η οινοποσία.
Οριζόταν και
ένας αρχισυμποσιάρχης ο
οποίος καθόριζε το
πόσο θα έπιναν
οι συνδαιτυμόνες . Το κυριότερο
όμως και το
σπουδαιότερο μέρος του
συμποσίου ήταν η
συζήτηση.
Ο καθένας , με
τη σειρά του
και με τάξη ,
ανελάμβανε να μιλήσει
για το συγκεκριμένο
θέμα της συζητήσεως.
Το θέμα
συνήθως ήταν επίκαιρο
και ο καθένας
έπρεπε να μιλήσει
με αυτοσχέδιο τρόπο
, να αναπτύξει
δηλαδή τις σκέψεις
του με πρωτότυπο
τρόπο.
Τα αποτελέσματα
της συζήτησης , συνήθως , η άρχουσα
τάξη τα ελάμβανε
υπ΄ όψη της για
τις περαιτέρω αποφάσεις
της και ενέργειές
της .
Η όλη
φιλοσοφία αυτή μας
έκανε το Βαγγέλη
και εμένα να θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτό
το στέκι , μέσα
σ ΄ένα μαγευτικό περιβάλλον
στη Μεγάλη Βρύση στα
Στύρα ώστε να
ξαναγεννηθεί ένα μέρος
για ποιοτικό φαγητό
, καλή παρέα , συζήτηση , παραδοσιακά ακούσματα
και προπάντων το
αποτέλεσμα της βραδιάς
να ευφραίνει καρδίαν .
Ανοίξαμε λοιπόν και είμαστε έτοιμοι να Σας δεχτούμε ως συνδαιτυμόνες και με τις προτάσεις Σας να πετύχουμε το καλύτερο.
Φιλικά
Σοφία Κανέλλου - Γκουβέντα
Ένας χώρος αναψυχής και εστίασης στο μαγευτικό περιβάλλον της Μεγάλης Βρύσης που δημιουργήθηκε για ποιοτικό φαγητό , καλή παρέα , συζήτηση και παραδοσιακά ακούσματα.
Το μενού μας βασίζεται στη φιλοσοφία των Αρχαίων. Με τα τοπικά προιόντα δημιουργούμε πιάτα πολύ εύγεστα και χορταστικά σε πολύ καλές τιμές. Τιμούμε τα τοπικά προιόντα αφού πρώτα περάσουν από αυστηρό έλεγχο ποιότητας. Επίσης τιμούμε και τα τοπικά κρασιά αφού προηγουμένως έχουν δοκιμαστεί από τους ειδικούς. Συμπέρασμα :Τοπική κουζίνα ,χορταστική ,εύγεστη , φθηνή με πολύ καλό κρασί για να τραγουδάμε όλοι μαζί.
Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.
Τα γλυκά φτιγμένα από τη γιαγιά Ρηνούλα και την Σοφία.
Φέτες χοιρινού (σκαλοπίνια) με σάλτσα από κάστανο και ολόκληρα τεμάχια κάστανο.
Τον τραχανά άπλωσε ο chef
Σερβίρετε με κόγκλιες (τοπικό ζυμαρικό)
Συκωτάκια τυλιγμένα σε μπόλια
Πανσέτα χοιρινή με γλυκόξινη σάλτσα και μέλι , θυμάρι και σκορδαλιά ρεβυθιών.
Για 2 άτομα
Ντόπιο κρέας
Ποικιλόμορφος κυμάς από τον chef μας με τυρί ντόπιο
Ντόπιο κρέας
Όποιος αντέξει......
Τα κοτόπουλα ταίζει ο chef
Χοιρινό με πράσο.
Περιέχει σέσκουλα,τυρί ντόπιο ψημένη στα ξυλοκάρβουνα αφού γυριστεί κατά το ψήσιμο.
Φέτες ντομάτας ,τυρί , πιπεριά ,μπούκοβο ,ελαιόλαδο σερβιρισμένο σε πήλινο.
Γέμιση με μπέικον και τυριά ντόπια.
Λουκάνικο της περιοχής μας
Μαριναρισμένο με σως σόγια.
Μαρούλι,Σπανάκι,Ρόκα,Ντομάτα λιαστή,Ανθότυρο,Ξηροί καρποί,Σάλτσα μελιού.
Μαρούλι,Μπέικον,Κρουτόν,Αμυγδαλόψυχα,Dressing.
Ωμά χόρτα της εποχής με σως ροκφόρ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε απευθείας ένα μήνυμα στο Μέλος του BusinessClub.gr στου οποίου τη σελίδα βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.