K.L.C.

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.


Επωνυμία: ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.
Διακριτικός τίτλος: K.L.C.
Κατηγορία: ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Πόλη: ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Διεύθυνση: ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 32
ΤΚ: 60100
Νομός: ΠΙΕΡΙΑΣ
Τηλέφωνο: 2351025115, 2351037760
Φαξ: 2351025843
Κινητό:
Υπεύθυνος: ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Email:
Website:
Δραστηριότητα: ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης 17/11/2022

Το Γλωσσικό Κέντρο ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ιδρύθηκε στην Κατερίνη το 1977 από την Αναστασία Κουντουρά και από το 1987  λειτουργεί ως ομόρρυθμος εταιρεία, υπό τη Γενική Διεύθυνση των ιδιοκτητριών Αναστασίας και Κατερίνας Κουντουρά . Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του συμβάλλει ουσιαστικά στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση του Νομού Πιερίας, βασισμένο σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες όπως:

 • Υπευθυνότητα
 • Συνέπεια
 • Ανεξάντλητη διάθεση προσφοράς και κυρίως αγάπη για το παιδί
 • Ενθουσιασμό και έμπνευση στη διδασκαλία
 • Ειλικρινή συνεργασία με Σπουδαστές και Γονείς
 • Προσεκτική επιλογή του Διδακτικού Προσωπικού


Χιλιάδες Γονείς το έχουν τιμήσει, εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους, που σήμερα, ενήλικες πλέον, διαπρέπουν σε όλους τους τομείς του κοινωνικού μας βίου.
Τον Ιούνιο του 2002 υπέγραψε την ιδρυτική Διακήρυξη του QLS, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους του που ήταν η αναβάθμιση της απόλυτης ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Είναι το μοναδικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Πιερία που περνά από Αξιολόγηση Ποιότητος κάθε τρία χρόνια.
Είναι το 8ο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα που το 2004 έγινε πλήρες Μέλος του EAQUALS, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού που πιστοποιεί την ποιότητα σε Υπηρεσίες Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης.
Προωθεί στους Σπουδαστές του την ευρωπαϊκή διάσταση σε κάθε πτυχή της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης.
Από το 2004 βασίζει τη διδασκαλία του στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες         ( CEF ) του Συμβουλίου της Ευρώπης και επισυνάπτει την ανάλογη ενημέρωση στις Βεβαιώσεις Σπουδών των Σπουδαστών του, με την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου.
Από το Σεπτέμβριο του 2005 χρησιμοποιεί στη διδασκαλία το Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Γλωσσών  ELP ( European Language Portofolio ), με θεαματικά για τους Σπουδαστές του αποτελέσματα.
Προσφέρει ένα  πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα  ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών σε επίπεδο ιδιαιτέρων μαθημάτων One2One, που έχει εκπονήσει το QLS και εγγυάται για την αποτελεσματικότητά του. Η πρωτοπορία του  προγράμματος είναι ότι μπορεί να παρέχει τα πλεονεκτήματα ενός ιδιαίτερου μαθήματος, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την εγγύηση ποιότητας ενός καλά οργανωμένου Κέντρου Ξένων Γλωσσών.Αποτελεί εγγύηση ποιότητας σπουδών στις Ξένες Γλώσσες, ως ιδρυτικό και Πλήρες Μέλος του QLS και αναγνωρισμένος εκπρόσωπος του πρώτου εξουσιοδοτημένου κλειστού εξεταστικού κέντρου στην Ελλάδα ( GR801) για όλες τις εξετάσεις του CAMBRIDGE ESOL.

Εδραιώνει, από το Μάρτιο του 2008, την ποιοτική του υπόσταση, με την απόκτηση και της Ελληνικής Αξιολόγησης Ποιότητας του Πανελληνίου Φορέα Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας QLS ( Quality in Language Services) , του μοναδικού Φορέα στην Ελλάδα που έγινε Associate Member του EAQUALS, του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού που πιστοποιεί την ποιότητα σε Υπηρεσίες Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης.

Συμμετέχει ανελλιπώς με όλο το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό του Προσωπικό, στα καθιερωμένα συνέδρια του QLS, κάθε χρόνο, με θέμα πάντα την «ΠΟΙΟΤΗΤΑ».
Έχει την ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχει με μαθητές του στα Μαθητικά Συνέδρια των Σχολείων QLS – πολύ σημαντικό  γεγονός για τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Η εμπειρία που αποκομίζουν οι μαθητές είναι ανεπανάληπτη.


Συμμετέχει επιτυχώς σε αναγνωρισμένες εξετάσεις, όλων των διδασκομένων γλωσσών, δίνοντας την πεποίθηση στους μαθητές και τους καθηγητές ότι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια επιβραβεύονται.


Συμμετέχει στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του QLS με σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. To 2004,  η μαθήτριά μας Βασιλική Κωστοπούλου διακρίθηκε λαμβάνοντας το Β’ Πανελλήνιο Βραβείο του Επιπέδου 4 (Β2-Lower). To 2007 οι μαθήτριές μας, Νάχαμου Μαργαρίτα και  Μανουσαρίδου Ελένη  διακρίθηκαν λαμβάνοντας το Α’ Πανελλήνιο  Βραβείο του Επιπέδου 4 (Β2-Lower).Το 2010 επίσης οι μαθήτριές μας Κοροβέση Ευαγγελία και Μακρή Κατερίνα διακρίθηκαν λαμβάνοντας το Α’Πανελλήνιο  Βραβείο του Επιπέδου 4(Β2-Lower).

Προσφέρει οργανωμένα και ευέλικτα προγράμματα Σπουδών και διατηρεί για τους ενήλικες και τμήματα εξειδικευμένων προγραμμάτων  TOEIC, IELTS, TOEFL, BULATS, English for Special Purposes (Medicine, Law, Finance), με δυνατότητα τηλεκατάρτισης.


Εκπαιδεύει το Προσωπικό του σε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και Πυρόσβεσης.
Χρησιμοποιεί στο χώρο του διαδραστικούς  πίνακες που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την προώθηση και τη διαδικασία της μάθησης.
Εκδίδει περιοδικά για Μαθητές και Γονείς, όπως Koundoura TIMES, QLS TIMES, Γονείς στην Πρώτη Γραμμή, Student’s voice και τους διαθέτει βοηθήματα διδασκαλίας.

Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές για ψηφιακή εκπαίδευση στην Αγγλική Γλώσσα με το σύστημα Multi-learn.


Συνεργάζεται με:

 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΘΗΝΩΝ για διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών.
 • BRITISH LINK για σπουδές στην Αγγλία.
 • STB GREECE για μεταφράσεις ποιότητας.
 • COMPUTER ACADEMY {ΑΡΙΣΤΟΝ  ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ). Δημιούργησε το Σ.Κ.Ε.Π. ΠΙΕΡΙΑΣ : Συμβουλευτικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Πιερίας.
 • ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΙΛΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας, ως αποκλειστικός εκπρόσωπος στο Νομό Πιερίας και το πρώτο συνεργαζόμενο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα.
 • VELLUM για τη διδασκαλία  και πιστοποίηση Πληροφορικής, ως CAMBRIDGE COMPUTER   CENTRE.
 • ΚΕΝΤΡΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Face to face για τη διδασκαλία και πιστοποίηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

 

Υποκαταστήματα:

1) Μαραθώνος 46, ΒΑΤΑΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Τηλ. 2351037250

2) Αθανασίου Διάκου 13, Θρακιώτικα Ευαγγέκια. Τηλ.: 2351030725

3) Τσικοπούλου 13, Καταφυγιώτικα. Τηλ.: 2351075075

4) Διαμαντή Νικολάου 2, Ενιπεος Μυλαυλάκος. Τηλ.: 2351036749

 

 

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

• ΑΓΓΛΙΚΑ • ΚΙΝΕΖΙΚΑ • ΓΑΛΛΙΚΑ • ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ • ΙΤΑΛΙΚΑ • ΙΣΠΑΝΙΚΑ • ΡΩΣΙΚΑ • ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ • ΠΟΛΩΝΙΚΑ • ΤΟΥΡΚΙΚΑ • ΣΕΡΒΙΚΑ • ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ • ΙΝΔΙΚΑ • ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (για παιδιά 6-12 ετών) • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ MULTI-LEARN

Διαρκής στόχος μας, είναι να εμπεδώνουν οι μαθητές μας οτιδήποτε τους διδάσκουμε στις Ξένες Γλώσσες. Αυτό επιτυγχάνεται με την πολυσύνθετη δουλειά του δασκάλου μέσα στην τάξη και τις ασκήσεις που λαμβάνουν οι μαθητές μας για εργασία στο σπίτι. Κάθε μαθητής όμως, έχει ξεχωριστές ανάγκες που χρειάζονται ιδιαίτερες φροντίδες. Για να καλύψει ο μαθητής αυτές τις προσωπικές ανάγκες πρέπει να δουλέψει ατομικά, με το δικό του ρυθμό, στο χρόνο που επιθυμεί, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Σχολείου μας. Αυτή την επιπρόσθετη φροντίδα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων του μαθητή αναλαμβάνει το νέο Σύστημα Καθοδηγούμενης Τηλεκπαίδευσης MULTI-LEARN. Το σύστημα διατίθεται μέσω internet στους μαθητές μας από την ψηφιακή πύλη ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Σχολείου μας, προσφέροντας νέες μοναδικές εμπειρίες ψηφιακής εκπαίδευσης με καταπληκτικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Ανήκουμε στα πρώτα Σχολεία που από το 1989 δημιουργήσαμε τη Σχολή Πληροφορικής. Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών απέκτησε με δική μας καθοδήγηση Πτυχία Πληροφορικής. Σήμερα φέρουμε τον τίτλο CAMBRIDGE COMPUTER CENTRE. Το Σχολείο μας είναι επίσημο Εξεταστικό Κέντρο για τις εξετάσεις CAMBRIDGE, αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ και τον ΟΕΕΚ. Ως εκπρόσωποι του CAMBRIDGE UNIVERSITY INTERNATIONAL EXAMINATIONS και με την υποστήριξη της VELLUM GLOBAL EDUCATIONAL SERVICES , προσφέρουμε τα Προγράμματα Πληροφορικής CAMBRIDGE FOUNDATION FOR YOUNG LEARNERS, CAMBRIDGE IT SKILLS STANDARD, CAMBRIDGE IT SKILLS PROFICIENCY. Συμμετείχαμε επιτυχώς στο Πρόγραμμα e-κπαιδευτείτε για φοιτητές και στο Πρόγραμμα e-parents για τους Γονείς μαθητών Γυμνασίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Για πολύ μικρούς μαθητές (Α’, Β’ Δημοτικού)

Cambridge Foundation for Young Learners Ιδανικό για μαθητές Δημοτικού διότι τους βοηθά να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις μέσα από τη διασκέδαση, τη χρήση και τη χρησιμότητα του Η/Υ. Αναπτύσσει τις μαθησιακές δεξιότητες των παιδιών και αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο εκπαιδευτικής μεθοδολογίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Για πολύ μικρούς μαθητές (Α’, Β’ Δημοτικού)

Ειδικό πολύ ευχάριστο πρόγραμμα για τους μικρούς μας μαθητές, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, που όχι μόνο ισχυροποιεί τις γνώσεις τους στην Πληροφορική αλλά ταυτόχρονα τους προσφέρει σημαντική βοήθεια στα μαθήματα του Ελληνικού Σχολείου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Για μαθητές Γ’ , Δ’ Δημοτικού

Cambridge Foundation for Young Learners Ιδανικό για μαθητές Δημοτικού διότι τους βοηθά να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις μέσα από τη διασκέδαση, τη χρήση και τη χρησιμότητα του Η/Υ. Αναπτύσσει τις μαθησιακές δεξιότητες των παιδιών και αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο εκπαιδευτικής μεθοδολογίας.

Για μαθητές Ε’ , ΣΤ’ Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου, Λυκείο

Cambridge IT Skills Standard Είναι βασισμένο στο σύγχρονο λογισμικό και είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο για τους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Τα πιστοποιητικά Cambridge IT Skills Standard γίνονται δεκτά σε όλο τον κόσμο για το υψηλό επίπεδο των γνώσεων και των διαδικασιών εξέτασης. Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσα από ένα δίκτυο σχολείων, κολεγίων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Cambridge IT Skills Standard

Για μαθητές Ε’ , ΣΤ’ Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ενήλικες. Είναι βασισμένο στο σύγχρονο λογισμικό και είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο για τους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Τα πιστοποιητικά Cambridge IT Skills Standard γίνονται δεκτά σε όλο τον κόσμο για το υψηλό επίπεδο των γνώσεων και των διαδικασιών εξέτασης. Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσα από ένα δίκτυο σχολείων, κολεγίων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

CAMBRIDGE IT SKILLS PROFICIENCY

Το Cambridge IT Skills Proficiency είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο και αποδεκτό από το ΑΣΕΠ ως Πιστοποίηση Πληροφορικής Ανωτέρου Επιπέδου.

CAMBRIDGE IT SKILLS PROFICIENCY

Το Cambridge IT Skills Proficiency είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο και αποδεκτό από το ΑΣΕΠ ως Πιστοποίηση Πληροφορικής Ανωτέρου Επιπέδου. E-παιδευτείτε. Συμμετείχαμε επιτυχώς στο πρόγραμμα «e-κπαιδευτείτε», με 56 φοιτητές, οι οποίοι παίρνοντας μέρος στις εξετάσεις, με επιτυχία σχεδόν 100%, κέρδισαν πολλά δώρα, προσφορά του Σχολείου μας , όπως ταξίδια στο εξωτερικό, κρουαζιέρες στο Αιγαίο και laptops. Οι φοιτητές συμμετείχαν στις εξετάσεις του IT Skills Standard του Πανεπιστημίου του Cambridge όπως επίσης και του IT Skills Proficiency. Γονείς.gr. Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «γονείς. gr», με 66 γονείς. Οι γονείς με την πιστοποίησή τους κέρδισαν laptops σε προνομιακή τιμή.

ΚΙΝΕΖΙΚΑ

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. Είμαστε το πρώτο Σχολείο στην Ελλάδα που από τον Οκτώβριο του 2008 ξεκινήσαμε, αποκλειστική συνεργασία με τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας - Συνεργασίας στο Νομό Πιερίας, με στόχο τη διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας και την ανάπτυξη των διαπολιτισμικών σχέσεων των δυο λαών. Υπάρχει άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, τμήμα Κινεζικής Γλώσσας, και συγκεκριμένα με το Πανεπιστήμιο BCLU του Πεκίνου. Υπάρχει ένθερμο ενδιαφέρον. Λειτουργούν ήδη τμήματα παιδικά (από Ε’ Δημοτικού) και ενηλίκων.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Με γνώμονα πάντα την ΠΟΙΟΤΗΤΑ, στον τομέα Επαγγελματικής Κατάρτισης, συνεργαζόμαστε με τα Κέντρα Ψηφιακής Επαγγελματικής Κατάρτισης Face to face (www.facetoface.gr). ΤΟΜΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ● ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ● ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ● ΒΟΗΘΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ● ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΟΣ ● ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ( AUTOCAD 2D & 3D – 3D STUDIO MAX – V-RAY) ● ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ D.T.P. ( PHOTOSHOP – ILLUSTRATOR – INDESIGN – CORELDRAW – QUARK X–PRESS) ● ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ WEB ( FLASH – DREAMWEAVER – JOOMLA) ● ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ● ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ( OFFICE 2003-2007 ) ● ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΑΣΕΠ ● ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΕΚΑΩΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: ● Έξυπνο και Ασφαλές Internet ● Δημιούργησε το δικό σου e-mail και επικοινώνησε με φίλους ● Όλος ο κόσμος δίπλα μας ● Επικοινώνησε ζωντανά δωρεάν

ΣΣΣΣ

Τι είναι ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που συνοδεύεται από το "Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Γλωσσομάθειας". Σχετίζεται άμεσα με την υλοποίηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου αναφοράς για τις γλώσσες, όπως έχει θεσμοθετηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Γιατί δημιουργήθηκε Όταν το 1997 τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για το πρόβλημα των πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η Ευρώπη έχει αλλάξει και ότι οι γλώσσες δε χρησιμεύουν πλέον μόνο για να ταξιδεύουμε αλλά για να συνυπάρχουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες και να συνεργαζόμαστε. Για να μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι πολίτες οφείλουν να είναι πολύγλωσσοι, να γίνονται σεβαστές όλες οι ομιλούμενες γλώσσες, ακόμη και οι τοπικές διάλεκτοι. Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ήλθε ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαπίστωσης και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της πολυγλωσσίας, της πολυπολιτισμικότητας και της γλωσσικής δημοκρατίας στις χώρες της Ευρώπης. Από πότε ισχύει Οι αρχές και το πλαίσιό του συντάχθηκαν κατ' αρχήν το 1997. Το 1998 δοκιμάστηκε πιλοτικά σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα ο πρώτος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ κυκλοφόρησε στις αρχές του 2005 από το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ήταν κατάλληλος για μικρούς μόνον μαθητές, ενώ ο δεύτερος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2005 από το QLS και είναι κατάλληλος για νέους και ενήλικες, αποτελώντας έτσι το πρώτο διαχρονικό εργαλείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Σε ποιόν ανήκει Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πνευματικά δικαιώματα του τίτλου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ» καθώς και ο λογότυπος «Συμβούλιο της Ευρώπης» και οι τυποποιημένες σελίδες του «Διαβατηρίου Γλωσσομάθειας», ανήκουν αποκλειστικά στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η χρήση τους χωρίς την έγκριση του Σ.Ε. διώκεται ποινικά. Όμως ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ανήκει στον χρήστη του και αποτελεί ένα δια βίου έγγραφο όπως η ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Ποιό είναι το όφελος του μαθητή: Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ συμβάλλει στο να αποκτήσει ο μαθητής πολυγλωσσική και διαπολιτισμική συνείδηση. Να αναπτύξει επικοινωνιακή ικανότητα σε διάφορες γλώσσες. Να συνειδητοποιήσει τους στόχους του και τις προσωπικές του στρατηγικές στην εκμάθηση των γλωσσών. Να καταγράφει την πορεία ανάπτυξης των γλωσσικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων και εμπειριών του. Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ του επιτρέπει πλέον, όπως σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη, να κινείται άνετα μέσα και έξω από τη χώρα του, να αναγνωρίζει, να πιστοποιεί και να τεκμηριώνει ότι οι γλωσσικές & διαπολιτισμικές δεξιότητές του, είναι προσαρμοσμένες στα επίπεδα που περιγράφονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες. Ο Έλληνας μαθητής έχει πλέον, όπως και κάθε Ευρωπαίος ομόλογός του, όχι μόνο ένα εκπαιδευτικό εργαλείο αλλά και μια μεγάλης χρησιμότητας "γλωσσική & διαπολιτισμική ταυτότητα" που είναι θεσμοθετημένη και εγκεκριμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποδεκτή και αναγνωρισμένη όχι μόνο στη χώρα του αλλά σε όλη την Ευρώπη (εκπαιδευτική κοινότητα, εργοδότες, διοίκηση κ.λπ.). Ποιό είναι το όφελος των γονέων Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ επιτρέπει στους γονείς να γνωρίζουν επακριβώς και ανά πάσα στιγμή το επίπεδο και το περιεχόμενο γλωσσομάθειας του μαθητή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παρακολούθηση της πορείας του, για τη συνεργασία του με τους καθηγητές αλλά και για τυχόν αλλαγή σχολείου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ELP

Τι είναι ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που συνοδεύεται από το "Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Γλωσσομάθειας". Σχετίζεται άμεσα με την υλοποίηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου αναφοράς για τις γλώσσες, όπως έχει θεσμοθετηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Γιατί δημιουργήθηκε Όταν το 1997 τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για το πρόβλημα των πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η Ευρώπη έχει αλλάξει και ότι οι γλώσσες δε χρησιμεύουν πλέον μόνο για να ταξιδεύουμε αλλά για να συνυπάρχουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες και να συνεργαζόμαστε. Για να μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι πολίτες οφείλουν να είναι πολύγλωσσοι, να γίνονται σεβαστές όλες οι ομιλούμενες γλώσσες, ακόμη και οι τοπικές διάλεκτοι. Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ήλθε ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαπίστωσης και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της πολυγλωσσίας, της πολυπολιτισμικότητας και της γλωσσικής δημοκρατίας στις χώρες της Ευρώπης. Από πότε ισχύει Οι αρχές και το πλαίσιό του συντάχθηκαν κατ' αρχήν το 1997. Το 1998 δοκιμάστηκε πιλοτικά σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα ο πρώτος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ κυκλοφόρησε στις αρχές του 2005 από το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ήταν κατάλληλος για μικρούς μόνον μαθητές, ενώ ο δεύτερος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2005 από το QLS και είναι κατάλληλος για νέους και ενήλικες, αποτελώντας έτσι το πρώτο διαχρονικό εργαλείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Σε ποιόν ανήκει Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πνευματικά δικαιώματα του τίτλου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ» καθώς και ο λογότυπος «Συμβούλιο της Ευρώπης» και οι τυποποιημένες σελίδες του «Διαβατηρίου Γλωσσομάθειας», ανήκουν αποκλειστικά στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η χρήση τους χωρίς την έγκριση του Σ.Ε. διώκεται ποινικά. Όμως ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ανήκει στον χρήστη του και αποτελεί ένα δια βίου έγγραφο όπως η ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Ποιό είναι το όφελος του μαθητή: Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ συμβάλλει στο να αποκτήσει ο μαθητής πολυγλωσσική και διαπολιτισμική συνείδηση. Να αναπτύξει επικοινωνιακή ικανότητα σε διάφορες γλώσσες. Να συνειδητοποιήσει τους στόχους του και τις προσωπικές του στρατηγικές στην εκμάθηση των γλωσσών. Να καταγράφει την πορεία ανάπτυξης των γλωσσικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων και εμπειριών του. Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ του επιτρέπει πλέον, όπως σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη, να κινείται άνετα μέσα και έξω από τη χώρα του, να αναγνωρίζει, να πιστοποιεί και να τεκμηριώνει ότι οι γλωσσικές & διαπολιτισμικές δεξιότητές του, είναι προσαρμοσμένες στα επίπεδα που περιγράφονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες. Ο Έλληνας μαθητής έχει πλέον, όπως και κάθε Ευρωπαίος ομόλογός του, όχι μόνο ένα εκπαιδευτικό εργαλείο αλλά και μια μεγάλης χρησιμότητας "γλωσσική & διαπολιτισμική ταυτότητα" που είναι θεσμοθετημένη και εγκεκριμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποδεκτή και αναγνωρισμένη όχι μόνο στη χώρα του αλλά σε όλη την Ευρώπη (εκπαιδευτική κοινότητα, εργοδότες, διοίκηση κ.λπ.). Ποιό είναι το όφελος των γονέων Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ επιτρέπει στους γονείς να γνωρίζουν επακριβώς και ανά πάσα στιγμή το επίπεδο και το περιεχόμενο γλωσσομάθειας του μαθητή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παρακολούθηση της πορείας του, για τη συνεργασία του με τους καθηγητές αλλά και για τυχόν αλλαγή σχολείου.

One2one

One2one

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

( για παιδιά 6-12 ετών σε συνεργασία με την Ελληνική Αγωγή Αθηνών.) Γιατί στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Σχολείου μας διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά. Ερχόμενοι συνεχώς σε επαφή με τα παιδιά, έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώνουμε ότι η λεξιπενία αποτελεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο και τα παιδιά χρησιμοποιούν πολλές φορές, νέες λέξεις, χωρίς περιεχόμενο και βάθος. Η Γλώσσα μας είναι η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου και είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον των Ξένων για τα Αρχαία Ελληνικά γίνεται όλο και πιο μεγάλο. Η συνεργασία μας με την Ελληνική Αγωγή Αθηνών και η εφαρμογή της μεθόδου της ,απευθύνεται σε μικρά παιδιά 6-12 ετών. Ολοκληρώνεται σε τρεις κύκλους σπουδών, με μια συνάντηση κάθε εβδομάδα. Οι μαθητές είναι κυριολεκτικά γοητευμένοι, συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο μάθημα, οι Διάλογοι ζωντανεύουν, οι Μύθοι του Αισώπου γίνονται κουκλοθέατρο και η Γραμματική τραγούδι. Έχουν καλύτερη επίδοση στο σχολείο τους, αναπτύσσουν την κρίση τους, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, χειρίζονται τη γλώσσα με ευκολία και γίνονται κοινωνοί των αξιών που οδήγησαν την Ελλάδα στο πρώτο σκαλοπάτι του κόσμου. Ζουν πραγματικά τη μαγεία μιας φανταστικής πτήσης ανάμεσα στους αιώνες.

ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ είναι ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα το οποίο διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του ατόμου και στη συνέχεια εντοπίζει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν καθώς και τα αντίστοιχα τμήματα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Ο εξεταζόμενος, λαμβάνοντας υπ’ όψη του τα ευρήματα του ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις σπουδές και στη συνέχεια το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς επίσης και σε σπουδαστές που επιθυμούν εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ Λυκείου, τα αποτελέσματα του ΤΕΣΤ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αξιόπιστα δεδομένα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου μέσω, ειδικού λογισμικού, που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Στους μαθητές μας παρέχεται έκπτωση.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

STB GREECE-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ/<ΓΦΔΣΓΦΔ>/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

STB GREECE-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. Συνεργαζόμαστε με το Μεταφραστικό Γραφείο STB GREECE Translation Bureau, που ανήκει στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μεταφραστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΠΑΣΜΕΕ). Προσφέρει ακριβείς και πιστές και επικυρωμένες μεταφράσεις σε όλες τις Γλώσσες συμπεριλαμβανομένης ή μη της Ελληνικής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

&#9679; Για το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό Προσωπικό των Σχολείων QLS &#8211;Teachers’ Convention Από τις ονομασίες των Συνεδρίων ξεκάθαρα φαίνεται η ποιοτική κατεύθυνση των Σχολείων QLS, το οποίο πρωτοπορεί σε μια προσπάθεια να προσφέρει μέσω των Σχολείων &#8211; Μελών του, υπηρεσίες ποιότητας στους Μαθητές και τους Γονείς τους. Οι ομιλίες και τα εργαστήρια επικεντρώνονται στην ποιοτική διδασκαλία και ποιοτική οργάνωση των Σχολείων του Φορέα. Οι καταξιωμένοι ομιλητές προέρχονται από το εσωτερικό και εξωτερικό. &#9679; Για τους Μαθητές των Σχολείων QLS &#8211; Student Conference Στο πρόγραμμα των Μαθητικών Συνεδρίων καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πραγματοποιείται αναλυτικός διάλογος μεταξύ μαθητών και ιδιοκτητών, όπως και μεταξύ των μαθητών. Επιδιώκουμε οι μαθητές μας να είναι πλέον ενημερωμένοι στον Ελλαδικό χώρο για τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις, γεγονός που αυτόματα τους καθιστά και ανταγωνιστικότερους στην αγορά εργασίας όσον αφορά τα προσόντα τους στις ξένες γλώσσες. Μέσω δε των διαγωνισμών στις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, δημιουργείται τόσο ευγενής άμιλλα ανάμεσά τους όσο και κίνητρα για συνεχή προσωπική βελτίωση. Το 2009 και 2010 το Σχολείο μας διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την Πρώτη Πανελλήνια θέση στο διαγωνισμό γνώσεων του QLS . 2009: Κύπελο Young Minds Championship από τους μαθητές μας Βογιατζής Ιωάννης, Μπάρτους Χριστίνα, Παπαγεωργίου Αρχοντία , Τσερτεκίδης Γεώργιος. 2010: Κύπελο Advanced Minds Championship από τις μαθήτριές μας Κοροβέση Ευαγγελία και Μακρή Κατερίνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Επειδή η ξενόγλωσση εκπαίδευση δεν σταματά μόνο στο να μάθει κανείς τη γλώσσα, αλλά και σε σπουδές στο εξωτερικό, το Σχολείο μας συνεργάζεται επί χρόνια με το BRITISH LIΝK, ένα Επιτυχημένο Δίκτυο Συμβούλων για εύρεση θέσεων σε Βρετανικά Κολέγια και Πανεπιστήμια και αναλαμβάνει υπεύθυνα την εγγραφή και τη μέριμνα των σπουδαστών καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης. Υπάρχει η απαραίτητη γνώση για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο φοιτητής πριν ή και μετά την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο. Έχει την έγκριση από Βρετανικά Πανεπιστήμια μέσω του BRITISH LINK για την εξέταση των μετεξεταστέων φοιτητών τους στην Ελλάδα. Είμαστε πάντα στη διάθεση όσων επιθυμούν να επωφεληθούν από την εμπειρία μας και να μας εμπιστευθούν τις σπουδές των παιδιών τους.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ &#8211; ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Εκδόσεις - Βοηθήματα Διδασκαλίας - Κοινωνική προσφορά

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
Διαφημιστείτε στο BusinessClub.gr
logo

To BusinessClub χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία του ιστότοπου και την βελτίωση της διαδικτυακής σας εμπειρίας.
Αν πατήσετε Αποδοχή όλων επιλέγετε όλα τα cookies του ιστότοπου.
Αν πατήσετε Απόρριψη όλων απορρίπτετε όλα τα cookies πλην των απαραίτητων.
Ή μπορείτε να επιλέξετε κάποια απο τις επιλογές παρακάτω και να πατήσετε Αποδοχή επιλογών.
Για να μάθετε περισσότερα πατήστε για Περισσότερες Πληροφορίες

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία μια ιστοσελίδα αποθηκεύει στον υπολογιστή σας όταν την επισκέπτεστε.
Με τον τρόπο αυτό, η ιστοσελίδα θυμάται τις ενέργειες και τις προτιμήσεις σας για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να τις εισάγετε κάθε φορά που την επισκέπτεστε.

Είδη cookies του BusinessClub.gr:

Απολύτως απαραίτητα cookies και cookies λειτουργικότητας

Τα απολύτως απαραίτητα cookies επιτρέπουν την περιήγηση στον ιστότοπο για την χρήση λειτουργιών του και δεν αποθηκεύουν πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λόγους διαφήμισης ή ταυτοποίησης. Ο λόγος χρήσης τους είναι για να θυμόμαστε πληροφορίες που έχετε εισάγει σε φόρμες ή για να αναγνωρίσουμε την είσοδό σας στην ιστοσελίδα. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφαλή περιήγηση και λειτουργικότητα της ιστοσελίδας μας. Η αποδοχή αυτών των cookies είναι απολύτως απαραίτητη για την χρήση της ιστοσελίδας και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Τα cookies λειτουργικότητας χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών ή για να θυμόμαστε ρυθμίσεις σχετικές με την επίσκεψή σας, όπως για το αν έχετε κάνει logged in στην ιστοσελίδα μας ή αν έχετε επισκεφθεί ξανά την ιστοσελίδα από αυτήν την συσκευή.

Cookies επιδόσεων

Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την χρήση της ιστοσελίδας μας από εσάς, όπως σελίδες που επισκεφθήκατε κι αν υπήρξε οποιοδήποτε σφάλμα στην περιήγησή σας. Τα cookies αυτά δεν συλλέγουν προσωποποιημένες πληροφορίες και χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της λειτουργίας της ιστοσελίδας και της αποδοτικότητάς της.

Cookies Στόχευσης/ Διαφήμισης

Τα cookies αυτά προέρχονται από τρίτους service providers και αφορούν λειτουργικότητες (ή λειτουργίες), όπως like και share buttons. Τα cookies αυτά συνδέουν το site μας με social media, όπως facebook, LinkedIn κ.α., τα οποία μπορεί να συλλέξουν πληροφορίες για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και να σας παρουσιάσουν στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες. Τέλος, τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της καμπάνιας ή προσφοράς και τον καθορισμό των ηλεκτρονικών καναλιών marketing και συνεργατών που σας προώθησαν στο site μας.

Απόρρητο