Επωνυμία: | ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Α.Ε. |
---|---|
Διακριτικός τίτλος: | ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ |
Κατηγορία: | ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ |
Πόλη: | ΚΑΛΑΜΑΤΑ |
Διεύθυνση: | 6ο ΧΛΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
ΤΚ: | 24100 |
Νομός: | ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ |
Τηλέφωνο: | 2721069905 |
Φαξ: | 2721069906 |
Κινητό: | |
Υπεύθυνος: | ΞΥΓΚΟΡΟΣ ΣΤΑΘΗΣ |
Email: | inom@otenet.gr |
Website: | www.inomessiniaki.gr |
Δραστηριότητα: | ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ |
Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης | 17/11/2022 |
H Οινομεσσηνιακή Α.Ε. ιδρύθηκε το 1998 στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα. Μία μοντέρνα οινοποιητική μονάδα, πλήρως αυτοματοποιημένη και εξοπλισμένη με την καλύτερη οινοποιητική τεχνολογία, με στόχο την άριστη αξιοποίηση των εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιού της Μεσσηνίας συνδυάζοντας την παράδοση πολλών ετών της περιοχής με την σύγχρονη οινολογική επιστήμη.
Κάθε χρόνο γίνεται αυστηρή επιλογή των καλύτερων σοδειών του αμπελώνα της Μεσσηνίας, στον οποίο ευδοκιμούν σε άριστο βαθμό τόσο τοπικές όσο και κοσμοπολίτικες ποικιλίες (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay), καθώς επίσης και των γνωστότερων ελληνικών αμπελώνων του Ο.Π.Α.Π. ‘Μαντινεία’ και του Ο.Π.Α.Π. ‘Νεμέα’.
Η Οινομεσσηνιακή διαθέτει μία ολοκληρωμένη σειρά εμφιαλωμένων οίνων, αναδεικνύοντας τις πιο χαρισματικές ποικιλίες της Πελοποννήσου, σε αρμονικό πάντρεμα ή τη καθεμία μόνη της, καλύπτοντας και τις πιο απαιτητικές γευστικές αναζητήσεις.
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν ραντεβού όπου οι επισκέπτες:
Το αρμονικό πάντρεμα των πιο εκλεκτών ποικιλιών του ορεινού Μεσσηνιακού αμπελώνα, Cabernet Sauvignon και Franc, Merlot, Grenache Rouge σε συνδυασμό με Αγιωργίτικο, μας έδωσαν ένα πληθωρικό απόλυτα ισορροπημένο κρασί, με βαθύ ρουμπινί χρώμα και ένα αρωματικό μπουκέτο από βανίλια, κεράσι και δαμάσκηνο. Επιδέχεται παλαίωση και συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρέατα και πλούσιες σάλτσες στους 16°C.
Χαρισματικό κρασί με ανθώδες άρωμα, φωτεινό χρώμα και απαλή γεύση. Προέρχεται από την συνοινοποίηση των ποικιλιών της ορεινής Τριφυλίας και Πυλίας, Grenache Rouge και Φωκιανό. Σερβίρεται στους 12°C, συνυπάρχει αρμονικά με ψάρια, λευκά κρέατα, τυριά και ζυμαρικά.
Μία αρμονική μίξη των αρωματικών ποικιλιών της ημιορεινής Μεσσηνίας, Ροδίτη, Φιλέρι, Ασύρτικο και Chardonnay. Εκλεκτό, γεμάτο φως, με φρουτώδη γεύση, γεμάτο σώμα και ζωντανό νεανικό χρώμα. Σερβίρεται δροσερό και συνοδεύει ιδανικά ψάρια, θαλασσινά, τυριά και σαλάτες.
Το κοσμοπολίτικο Chardonnay παντρεύτηκε ιδανικά με τον ελληνικό Ροδίτη, για να μας δώσει ένα φρέσκο κρασί, έτοιμο να αναζωογονήσει κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Δροσερό με ισορροπημένη γεύση και πρασινοκίτρινες ανταύγειες, μας προσφέρει ένα αρωματικό μπουκέτο φρέσκων πράσινων φρούτων και μια ιδιαίτερα ζωντανή μακρά επίγευση. Απολαύστε το δροσερό με ψάρια, θαλασσινά, λευκά τυριά και φρούτα.
Οι δύο κορυφαίες ερυθρές ποικιλίες βρήκαν στη Μεσσηνιακή γη το έδαφος για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για δύο χρόνια και το αρμονικό τους πάντρεμα προσφέρει ένα μοναδικό μπουκέτο αρωμάτων και γεύσης! Επιδέχεται παλαίωση & συνοδεύει άριστα κυνήγι, κόκκινο κρέας και δυνατές κόκκινες σάλτσες στους 16-18°C.
Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της Μεσσηνίας, προσέφεραν στην ευγενική γαλλική ποικιλία Syrah τη δυνατότητα να μας δώσει τον καλύτερό της καρπό. Η προσεκτική οινοποίηση και η παλαίωση για ένα χρόνο σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια μας απόδωσαν ένα κρασί με απαλό κόκκινο χρώμα και βιολετί αποχρώσεις, γεύση όπου κυριαρχούν ώριμα κόκκινα φρούτα και ένα σύνθετο “μπουκέτο” μπαχαρικών. Απολαύστε το στους 18°C, με κόκκινα κρεατικά και πικάντικα εδέσματα.
Η ποικιλία του ομωνύμου οροπεδίου της Αρκαδίας Μοσχοφίλερο, έδωσε απλόχερα σε αυτό το ολοζώντανο κρασί, πλούσια αρώματα λουλουδιών και φρέσκων φρούτων. Η προσεκτική οινοποίηση ανέδειξε ένα απαιτητικό και συνάμα πληθωρικό στο χαρακτήρα και στη γεύση του κρασί. Σερβίρεται στους 10°C και συνοδεύει άριστα λευκά κρέατα, ζυμαρικά, τυριά και φρούτα.
Το Αγιωργίτικο, η πιο χαρισματική ερυθρή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα, αναδεικνύει ένα απόλυτα ισορροπημένο κρασί, με λαμπερό πορφυρό χρώμα, γεμάτο σώμα και αρωματικές αποχρώσεις δαμάσκηνου και κερασιού που αφήνουν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή επίγευση στο στόμα! Επιδέχεται παλαίωση και συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα, πλούσιες σάλτσες και σαλάτες. Απολαύστε το στους 16°C.
Στη γη της ημιορεινής Πυλίας κοντά στη θάλασσα (αμπελοέσσας από τα ομηρικά χρόνια) το κοσμοπολίτικο Chardonnay βρήκε τις ιδανικές συνθήκες για να απελευθερώσει τα μοναδικά αρώματα της ποικιλίας. Η παλαίωση σε καινούργια δρύινα βαρέλια δίνει την αίσθηση του πλούτου και ένα φρουτώδες μακρύ τελείωμα, διατηρώντας ταυτόχρονα τη νεανική φρεσκάδα και τον ευγενικό χαρακτήρα αυτού του εξαίρετου οίνου. Σερβίρεται δροσερό στους 12°C και συνοδεύει αρμονικά όλα τα οστρακοειδή, θαλασσινά και ψάρια. •Ασημένιο Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Βουκουρεστίου ‘Concours International de Vinuri’
Η γνωστή γαλλική ποικιλία, βρήκε στη γη της Μεσσηνίας τις ιδανικές συνθήκες για να απελευθερώσει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά. Ένα εξαιρετικό κρασί με πορφυρό-ρουμπινί χρώμα και ένα πλούσιο μπουκέτο από αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Σωστά δομημένο, με φιλικές τανίνες & μακρύ φρουτώδες τελείωμα. Επιδέχεται παλαίωση και συνοδεύει άριστα κόκκινο κρέας, αλλαντικά και σκληρά τυριά, στους 18°C.
Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.
Στις δυτικές περιοχές της Μεσσηνίας με το ιδιαίτερό τους μικροκλίμα – πλαγιές που αγναντεύουν το Ιόνιο Πέλαγος – ευδοκιμεί, με άριστα αποτελέσματα, η πιο εκλεκτή κόκκινη ποικιλία του κόσμου. Το Cabernet Sauvignon. Διαλεγμένο από τους καλύτερους αμπελώνες της πιο εύφορης γης, παλαιώθηκε για 24 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια και παρέμεινε απερίσπαστο στη φιάλη του για περαιτέρω ωρίμανση για 3 επιπλέον χρόνια. Ένα κρασί που θα σας ταξιδεύσει με τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα και τον απόλυτα ισορροπημένα πλούτο της γεύσης και των αρωμάτων του! Αφήστε το να αναπνεύσει και απολαύστε το σε θερμοκρασία δωματίου. Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
Η πιο γνωστή γαλλική ποικιλία σταφυλιού βρήκε στο έδαφος της Μεσσηνίας τις ιδανικότερες συνθήκες για να ευδοκιμήσει και να μας προσφέρει τα αρώματα της ψυχής του! Η προσεγμένη ερυθρή οινοποίηση και παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια, μας δώρισαν ένα σαρκώδες, βαθύ πορφυρό οίνο με μαλακές ταννίνες, πλούσιο σε αρώματα μπαχαρικών, ώριμων κόκκινων φρούτων, βανίλιας και μια βελούδινη γεύση που αφήνει μια ξεχωριστή μακριά επίγευση στο στόμα. Επιδέχεται περαιτέρω παλαίωση & συνοδεύει άριστα κόκκινο κρέας, κυνήγι, και δυνατές κόκκινες σάλτσες στους 16-18°C. •Χρυσό Μετάλλιο στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης •Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Βουκουρεστίου “Concours International de Vinuri” •Ασημένιο Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό “MUNDUS VINI 2007”
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε απευθείας ένα μήνυμα στο Μέλος του BusinessClub.gr στου οποίου τη σελίδα βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.