Δεχόμαστε παραγγελίες
Δίδεται και πακέτο
Ο χώρος προσφέρεται και για εκδηλώσεις
-
Η προέλευση της ονοµασίας του ούζου δεν είναι γνωστή µε απόλυτη σιγουριά. Εικάζεται ότι η ονοµασία προέρχεται από το εξής περιστατικό: Μία εταιρία εξήγαγε το ποτό στη Μασσαλία και στα κιβώτια της εξαγώγιµης παρτίδας αναγραφόταν η φράση "uso Massalia", δηλαδή "προς χρήση στη Μασσαλία". Για κάποιους λόγους η φράση αυτή έγινε συνώνυµη του καλής ποιότητας ούζου, και στη συνέχεια η λέξη "Μασσαλία" έφυγε και έµεινε η λέξη uso "ούζο" που στο εξής χαρακτήριζε το ποτό. Μια λαϊκή παράδοση του Τυρνάβου λέει ότι επί τουρκοκρατίας έφτασε εκεί ένας Οθωµανός γιατρός ο Σταυράκ Μπέης, στην πόλη τότε έπιναν ένα ποτό που έµοιαζε µε το ούζο και το έλεγαν µεταβρασµένο Ρακί. Ο Σταυράκ µπέης βρέθηκε κάποια µέρα στο σπίτι του πρόκριτου Αντώνη Μακρή µε τον οποίο διατηρούσε φιλία. Τον συµβούλεψε να προσθέσει στο απόσταγµα κι άλλη επιπλέον ουσία το οποίο κι έκανε. Ο Μακρής µόλις δοκίµασε το νέο απόσταγµα του άρεσε και φώναξε µωρέ τίναι τούτο? ούζο Μασσαλίας!! εννοώντας µε την λέξη ούζο ότι ήταν εκλεκτή ποιότητα και έτσι επικράτησε η ονοµασία ούζο [1]. Η άποψη αυτή τείνει πλέον να εγκαταλειφθεί, καθώς δεν έχει επιστηµονικό αλλά λαογραφικό χαρακτήρα. Εγκυρότερες πηγές δείχνουν ότι η λ. προέρχεται από το τουρκ. uzum, το οποίο σηµαίνει "τσαµπί σταφύλι" και "αφέψηµα από σταφίδες" (βλ. Sir G. Clauson, Απ Etymological Dictionary of PreThirteenth Century Turkish,Oxford 1972, σελ. 288). 'Αλλες απόψεις αναφέρουν πιθανή ρίζα από το αρχαιοελληνικό ρήµα όζω -οσµή λόγω της έντονης µυρουδιάς του προιόντος (ούζου) η οποία προέρχεται βασικά από το έντονο άρωµα του γλυκανίσου που συναποστάζεται αρχικά µε τα υπολείµµατα της οινοποίησης - στέµφυλα, τσάµπουρα - τσαµπιά σταφυλιών - ράκη (τα τελειώµατα, απορριπτόµενα) απ όπου πήραν και το όνοµα ρακί (το) προϊόν αυτών των ρακών. [εκκρεµεί παραποµπή] Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στον κόσµο και πόσο µάλιστα εµείς οι έλληνες τσουγκρίζουµε τα ποτήρια µας λέγοντας µια ευχή: "γειά µας, εις υγείαν, χρόνια πολλά, ο θεός το καλό κτλ ... " ανάλογα µε την περίσταση. Ολοι το κάνουµε αλλά λίγοι γνωρίζουµε το λόγο. Το τσούγκρισµα των ποτηριών γίνεται χιλιάδες χρόνια και δεν µπορούµε να προσδιορίσουµε τον τόπο καταγωγής αυτής τηςσυνήθειας. Ο λόγος όµως είναι απλός: το φαγητό όλοι οι λαοί το θεωρούν µία ιεροτελεστία που ενεργοποιεί όλες τι; αισθήσεκ; πρώτα απο όλα την όραση και την όσφρηση,µετά την αφή και τη γεύση και έπρεπε να βρούν ένα τρόπο να ενεργοποιήσουν και την ακοή. Έτσι λοιπόν ανακαλύφθηκε το τσούγκρισµα των ποτηριών. Στην υγεια µας λοιπόν!!!
Το µεθύσι είναι διαδικασία ανανέωσης του ανθρώπινου πληθυσµού σε µια κοινωνία. Αφενός είναι απαραίτητο τελετουργικό για τη σύλληψη παιδιών, αλλά ταυτόχρονα και για το καθάρισµα από µεγαλύτερους ανθρώπους. Ωστόσο, επειδή το µεθύσι έχει παρενέργειες, όπως για παράδειγµα την ενδεχόµενη επίδρασή του σε κάποιο υπουργό ή στην κυκλοφορία κεφαλαίου στην αγορά η αστυνοµία ανέλαβε τον περιορισµό του όπου κρίνεται απαραίτητο. Επιστηµονικές έρευνες έδειξαν ότι ο µισός πληθυσµός της Ελλαδας δεν θα υπήρχε σήµερα αν οι γονείς του δεν είχαν µεθύσει. Το κράτος ενηµερωµένο για αυτην την ευεργετική λειτουργία χρηµατοδοτεί την είσοδο αλκοόλ µέσω των σχολείων και ειδικών δήµων εξειδικευµένων στο αλκοόλ. Το αλκοόλ επιπλέον µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως αντιαντιστασιακό κυρίως όσων αφορά σε θέµατα σεξ και πολιτικής. Χρησιµοποιείται ευρέως µαζί µε άλλα όπια του λαού.
-
...πόσο μεθυσμένοι ήσασταν την προηγούμενη. <p>Η παρακάτω λίστα κατατάσσει κάθε µεθυσµένο ανάλογα µε το σούρωµά του. Η µέτρηση γίνεται διεθνώς στην κλίµακα Ορέστης Μακρής ενταγµένη και στο SI. Πρώτος βαθμός: Σιγανό τραγούδι, ελαφρά ζαλάδα. Δεύτερος Βαθμός: Κάπως πιο δυνατό τραγούδι, λίγο πιο βαριά ζαλάδα, ελαφρό παραπάτημα. Τρίτος βαθμός: Τραγούδι εντάσεως math decibell μετρίου μεγέθους ζαλάδα. Τέταρτος βαθμός: Τραγούδι εντάσεως math decibell, ζαλάδα ισομεγέθης μιας περιστροφής με 800 χιλιόμετρα την ώρα γύρω από τον άξονά σας, παραπάτημα που μπορεί να σας γκρεμοτσακίσει από το μπαλκόνι, πιθανός εμετός.
...πόσο μεθυσμένοι ήσασταν την προηγούμενη. <p>Η παρακάτω λίστα κατατάσσει κάθε µεθυσµένο ανάλογα µε το σούρωµά του. Η µέτρηση γίνεται διεθνώς στην κλίµακα Ορέστης Μακρής ενταγµένη και στο SI. Πρώτος βαθμός: Σιγανό τραγούδι, ελαφρά ζαλάδα. Δεύτερος Βαθμός: Κάπως πιο δυνατό τραγούδι, λίγο πιο βαριά ζαλάδα, ελαφρό παραπάτημα. Τρίτος βαθμός: Τραγούδι εντάσεως math decibell μετρίου μεγέθους ζαλάδα. Τέταρτος βαθμός: Τραγούδι εντάσεως math decibell, ζαλάδα ισομεγέθης μιας περιστροφής με 800 χιλιόμετρα την ώρα γύρω από τον άξονά σας, παραπάτημα που μπορεί να σας γκρεμοτσακίσει από το μπαλκόνι, πιθανός εμετός. Πέμπτος βαθμός: Εμετός, κεφάλι που αποκολλάται από τους ώμους, θάνατος. Σηµειωτέον ότι τα µεθύσια όλων των βαθµών έχουν ως συνέπεια το επόµενο πρωί να έχετε πονοκέφαλο που µετριέται µε αριθµό ίσο µε τα δεκαδικά ψηφία του πι. Τα µεθύσια προκαλούνται συνήθως σε υπόγειους χώρους οι οποίοι ονοµάζονται κλαµπάκια. Σε αυτούς τους χώρους βασανισµού παίζει πολύ δυνατό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε απευθείας ένα μήνυμα στο Μέλος του BusinessClub.gr στου οποίου τη σελίδα βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.